Over ons

Het is belangrijk om onderscheid te maken tussen grillen en barbecueën. De meeste mensen gebruiken deze termen door elkaar, maar ze hebben eigenlijk een aantal belangrijke verschillen. De traditionele methode van barbecueën omvat het koken van het voedsel op een relatief lage temperatuur, waarbij vaak rook wordt gebruikt om het voedsel een karakteristieke smaak en geur te geven. Grillen daarentegen gebruikt hoge temperaturen, wat essentieel is voor het dichtschroeien van het buitenste deel van het voedsel en het vasthouden van vocht en smaak.

Grillen heeft eigenlijk meer overeenkomsten met grillen dan met traditioneel barbecueën. Het belangrijkste verschil is dat bij grillen het voedsel met warmte van boven wordt gekookt, terwijl bij grillen het voedsel wordt gekookt met de warmtebron eronder.

Het eerste dat u moet doen, is ervoor zorgen dat de grill schoon is. Dit is erg belangrijk omdat de smaak van voedselresten of olie die op de grill zijn achtergebleven, kan worden overgedragen op het voedsel dat wordt gegrild. Alle stukjes voedsel die op de grill achterblijven, kunnen ook in de warmtebron vallen, waardoor opflakkeringen ontstaan ​​die het voedsel kunnen verbranden. Bovendien zorgt een onreine grill ervoor dat voedsel aan het rooster blijft kleven, waardoor vis of gevogelte uit elkaar kan vallen wanneer deze wordt gedraaid of opgetild.