De smoking gun als nieuwe culinaire innovatie

De smoking gun als nieuwe culinaire innovatie

In sterrenkeukens is een smoking gun of een rookpistool al een veelgebruikt item. Het goede nieuws is dat je deze ook inmiddels gemakkelijk aan kunt schaffen om van je thuis bereide gerecht een sterrengerecht te maken met een heerlijke rooksmaak. Een smoking gun is heel eenvoudig in gebruik. Je voegt gewoon wat kruiden of houtmot toe aan het rookpistool en je drukt op de knop. Hierdoor gaat de ventilator draaien in de smoking gun en vervolgens steek je de houtmot aan met een aansteker. De ventilator zorgt vervolgens voor voldoende rookontwikkeling en circulatie om zo je gerecht een lekkere rooksmaak te geven. Je kunt het gebruik het beste combineren samen met een rookstolp. Het handige van een rookpistool is dat je geen rookoven meer aan hoeft te schaffen of te gebruiken.

 

Alles wat je moet eten over een smoking gun

Zoals we al aan hadden gegeven is een smoking gun eenvoudig in gebruik voor iedereen en wordt het daarom steeds populairder onder hobbykoks. Het roken van voedsel waar je vroeger dure en grote apparaten voor nodig had kan je nu heel gemakkelijk doen met een klein apparaat. Voor het roken van je gerechten kan je tegenwoordig een rookpistool kopen. Dit kleine handige apparaatje heeft een slang waar de rook uitkomt. Je stopt gewoon wat houtmot aan de bovenkant, steekt dit aan en laat je gerecht roken om het een rooksmaak te laten krijgen. Je drukt het in om de ventilator te laten draaien en ervoor te zorgen dat het blijft branden. Je hebt vaak maar 1 gram houtmot nodig. Je rookt het gerecht voor een lichte rooksmaak 1 minuut, voor een medium rooksmaak tussen de 1 en 3 minuten en voor een zware rooksmaak kies je voor 3 tot 10 minuten. Het is geheel afhankelijk van je persoonlijke smaak waar je de voorkeur aangeeft. Je hoeft niet constant bij te vullen, eenmaal vullen is over het algemeen genoeg.

 

Koud of warm roken

Als je kiest om koud te roken dan gebruik je de smoking gun in een koude omgeving. Bij warm roken dan doe je dit in een omgeving waarvan de temperatuur rond de 70 graden ligt. Gedurende het roken gaart je product op dat moment. Als je koud rookt dan gaart je product niet en dit gebeurt meestal bij kamertemperatuur. In principe kan je ieder product koud roken. Bij warm roken kan dit niet altijd. Kaas zal bijvoorbeeld smelten bij een warme temperatuur.

 

De verschillende gerechten die geschikt zijn voor een rookpistool

Een rookpistool kan je gebruiken voor verschillende soorten gerechten. Je kunt hierbij denken aan gerookte boter, gerookte whisky, gerookte zalm, gerookte (oude) kaas, gerookt zout, gerookte mozzarella, gerookte knoflook, gerookte olijfolie of gerookte karamel zeezout. Uiteraard zijn er nog veel meer mogelijkheden waarbij je een smoking gun kunt  toepassen. Je kunt er vele kanten mee uit en de enige limiet hierbij is je eigen creativiteit. Een smoking gun is bijvoorbeeld ook ideaal om je cocktails mee te serveren of te versieren.

Menuborden zijn cruciaal voor een succesvol restaurant

Voor nieuwe restauranteigenaren moet er veel nagedacht en gepland worden in de lay-out en het ontwerp van uw restaurant. Als het gaat om restaurant design is het van cruciaal belang om uw ruimte verstandig te gebruiken. Geweldig restaurant ontwerp kan u helpen om u te onderscheiden van lokale restaurants evenals concurrenten in andere gebieden van de stad. Een restaurant dat esthetisch aantrekkelijk is, kan mensen aanmoedigen om in uw restaurant te komen en laten we eerlijk zijn, eerste indrukken gaan een lange weg en kunnen een eenmalige klant helpen een terugkerende beschermheer te worden. Zorg ervoor dat uw ontwerp ruim is en dat uw restaurant niet te krap aanvoelt. Het kennen van uw doelgroep is een belangrijk aspect van goed ontwerp.

Het is zeer belangrijk voor u om te proberen om uw restaurant te onderscheiden van uw concurrenten, vooral wanneer uw restaurant is gelegen in een concurrerend gebied. Een aantrekkelijk, goed ontworpen restaurant teken is een geweldige manier om het verkeer van uw restaurant te verhogen en potentiële klanten die rijden of lopen door uw restaurant aan te trekken, maar anders niet kunnen stoppen in.

Bij het plannen van het ontwerp van uw restaurant wilt u overwegen hoe u de beste flow bereiken. U het verkeer naar gebieden zoals het buffet, bar of toiletten met creatieve binnenbewegwijzering. Wanneer u een goed gevoel van verkeer en doorstroming in uw restaurant bereikt, u de efficiëntie van uw activiteiten verhogen en uw kosten verlagen. Luister naar uw personeel over het verkeer en de stroom in uw restaurant, kunnen ze suggesties of opmerkingen die zeer nuttig zou zijn voor u.

Het maken van verbeteringen aan uw ontwerp kan net zo eenvoudig zijn als het herschikken van meubels. U de efficiëntie verhogen en de kosten verlagen door gebruik te maken van een goed ontwerp in uw restaurant. Houd rekening met het verkeer en de doorstroming van uw restaurant bij het maken van uw ontwerpplannen. Creatieve bewegwijzering zal helpen uw klanten direct naar gebieden in uw restaurant, zoals de toiletten en bar die de algehele doorstroming zal verbeteren.

Restaurant Reviews – Hoe een familie-georiënteerde restaurant review

Je hoeft niet ver te zoeken in de staten Californië of New York om een van de vele duizenden van hun restaurants te vinden. Als je serieus bent over het vinden van een grote voor het diner uit of het nu met vrienden, familie, of iemand speciaal voor u, kan het net zo moeilijk als het proberen om een naald te vinden in een hooiberg.

Er kunnen nogal wat fatsoenlijke mobiele telefoon apps waarmee u om te controleren restaurants in uw omgeving, maar ze bieden over het algemeen niet diepgaande menu’s en foto’s. In deze situatie wil je geen lijst met restaurants; Je wilt iets veel beters. Het is belangrijk om een manier te vinden om sneak peeks te krijgen door dingen zoals foto’s, evenals informatieve inzichten over de prijzen en de soorten gerechten die het restaurant biedt.

Garandeert deze gelegenheid spannendere restaurantmenu’s dan normaal? Het is veel gemakkelijker om de perfecte familierestaurants, restaurants en zelfs informele eetgelegenheden te kiezen wanneer u gebruik maakt van online restaurantgidsen om u te helpen kiezen. Dit is meer dan uw gemiddelde restaurant namen en basisgegevens. Je krijgt allerlei extra’s over een restaurant met de juiste gids zoals soorten eten die het restaurant serveert, de algemene prijsklasse voor het restaurant, foto’s en restaurantmenu’s.

Als je aan de zakelijke kant van het restaurant al, je gaat een ander verhaal hebben. Online restaurant beoordelingen betekenen iets anders voor u dan ze betekenen voor mensen op zoek naar een plek om te eten. Uw plannen zijn voor beoordelingen om uw restaurant te schilderen in de meest positieve licht mogelijk. U wilt dat uw restaurant de aandacht trekt van diegenen die op zoek zijn naar geweldige restaurants in Californië.

De bottom line is dat je geïnteresseerd bent in een beroep op mensen die op zoek zijn naar wat uw restaurant te bieden heeft of het nu een familie restaurant, of een Grieks, Thais, Indiaas of Chinees restaurant.

10 beste themarestaurants in Kenia die je ooit zult koesteren

Voor alle enthousiaste voedselliefhebbers die graag meerdere keukens proberen, zijn hier de tien beste themarestaurants in Kenia die speciale vermelding verdienen.

Gelegen aan Langata Road, Nairobi, ‘Carnivore’, een uniek restaurant eigendom van de Tamarinde groep verdienen een speciale vermelding. De ingang van het restaurant geeft een ‘rustiek’ gevoel, en de zitopstelling is ruim. U bekijkt de grote oven die speciaal uit Zuid-Afrika wordt besteld. Het vlees van alle soorten vooral ossen, buffels, struisvogels en krokodillen worden hier geserveerd.

U krijgt een speciaal welkomstdrankje voorgeschoteld door Mr. Dawa, een voorgerecht. Er is een kleine vlag die vol aangeeft zodra je het neer. Het concept van het restaurant is als ‘serveren tot je erbij neervalt.’ Het personeel zal u helpen met nooit eindigende vlees en blijven doen totdat u zeggen ‘ik ben vol’ door het zetten van de vlag naar beneden. Uniek geconceptualiseerd door Tamarind Group of Hotels, het is zeker een attractie voor elke toerist die Kenia bezoekt.

Het enige drijvende restaurant in Kenia is de Moorings. Dit drijvende platform werd gebouwd in 1994 op Tampa Creek aan de noordkust van Afrika. Drink uw pin bier terwijl u geniet van de natuur. Het restaurant serveert alle soorten zeevis en alcohol. Geniet van de Crimson-avonden en heerlijke gebarbecuede vissen. Dit platform biedt plaats aan maximaal 100 personen. Tijdens het springtij u een wandeling maken op het strand in de buurt van het drijvende platform.

Dit is een enorm schip gebruikt als de basis van het restaurant. Het concept werd voor het eerst geïmplementeerd in 1972. De Dhow vaart elke week van ‘s ochtends tot ‘s avonds. De individuele Dhow biedt plaats aan ongeveer 70 personen tijdens het diner. Het maximum is geschikt voor 100 personen en dat ook voor een cocktailparty. Voornamelijk zeevruchten wordt hier geserveerd.