Is je vriendin zwanger? Hoe leuk zou ze het vinden als jij en je vriendinnen een babyshower organiseren om haar eens even lekker in het zonnetje te zetten! Een babyshower kan voor je vriendin net even dat zetje in de rug zijn om haar te ondersteunen tijdens de laatste loodjes van de zwangerschap. In deze blog lees je waar je onder andere rekening mee moet houden tijdens het organiseren van een babyshower. 

Surpriseparty? 

Het is natuurlijk erg leuk dat jij en je vriendinnen een babyshower organiseren zonder dat de aanstaande moeder ervan weet. Bijvoorbeeld door haar met een smoes ergens naartoe te lokken. Echter kan de babyshower ook in het water vallen als ze al andere plannen heeft. Het kan daarom ook geen kwaad om een babyshower af te spreken. Zo weet iedereen waar ze aan toe zijn en komt niemand voor verassingen te staan.   

Cadeaus 

Weet je nog niet wat voor cadeaus jij en je vriendinnen moeten geven? Hier een aantal leuke tips op een rij, 

  • Een luiertas, ideaal voor de aanstaande moeder 

  • Een zwangerschapshoot, leuk om later op terug te kijken 

  • Een paar leuke boekjes 

  • Praktische cadeaus zoals slabbertjes, luiers en babykleding 

  • Een gastenboek van de vriendinnen 

Versiering 

Bij een babyshower is het leuk om de locatie om te toveren tot een echte feestlocatie. Denk aan ballonnen, slingers met babyvoetjes en zoete teksten, pompons, confetti en speciale glazen en borden. Je kan de versieringen zelf maken, maar er is ook veel decoratie voor een babyshower te koop. Zo ziet babyshower versiering er niet uit als verjaardag versiering.  

Hapjes en drankjes 

Voor de aanstaande moeder is het heerlijk om even lekker verwend te worden met een paar lekkere hapjes en drankjes. Maak bijvoorbeeld cup cakes in babystijl of bak een babyshowertaart. Je kunt ook vragen of al je vriendinnen een hapje meenemen. Op die manier heb je een lekker gevarieerd aanbod voor de aanstaande moeder.