Voor alle enthousiaste voedselliefhebbers die graag meerdere keukens proberen, zijn hier de tien beste themarestaurants in Kenia die speciale vermelding verdienen.

Gelegen aan Langata Road, Nairobi, ‘Carnivore’, een uniek restaurant eigendom van de Tamarinde groep verdienen een speciale vermelding. De ingang van het restaurant geeft een ‘rustiek’ gevoel, en de zitopstelling is ruim. U bekijkt de grote oven die speciaal uit Zuid-Afrika wordt besteld. Het vlees van alle soorten vooral ossen, buffels, struisvogels en krokodillen worden hier geserveerd.

U krijgt een speciaal welkomstdrankje voorgeschoteld door Mr. Dawa, een voorgerecht. Er is een kleine vlag die vol aangeeft zodra je het neer. Het concept van het restaurant is als ‘serveren tot je erbij neervalt.’ Het personeel zal u helpen met nooit eindigende vlees en blijven doen totdat u zeggen ‘ik ben vol’ door het zetten van de vlag naar beneden. Uniek geconceptualiseerd door Tamarind Group of Hotels, het is zeker een attractie voor elke toerist die Kenia bezoekt.

Het enige drijvende restaurant in Kenia is de Moorings. Dit drijvende platform werd gebouwd in 1994 op Tampa Creek aan de noordkust van Afrika. Drink uw pin bier terwijl u geniet van de natuur. Het restaurant serveert alle soorten zeevis en alcohol. Geniet van de Crimson-avonden en heerlijke gebarbecuede vissen. Dit platform biedt plaats aan maximaal 100 personen. Tijdens het springtij u een wandeling maken op het strand in de buurt van het drijvende platform.

Dit is een enorm schip gebruikt als de basis van het restaurant. Het concept werd voor het eerst ge├»mplementeerd in 1972. De Dhow vaart elke week van ‘s ochtends tot ‘s avonds. De individuele Dhow biedt plaats aan ongeveer 70 personen tijdens het diner. Het maximum is geschikt voor 100 personen en dat ook voor een cocktailparty. Voornamelijk zeevruchten wordt hier geserveerd.