Nederland is inmiddels begonnen met het vaccineren van haar bevolking. Dit geeft veel voor veel ondernemingen hoop. Een hoop van licht aan het eind van de tunnel. Hopelijk kunnen we in de loop van 2021 het normale leven weer oppakken. Horeca-ondernemingen kunnen misschien weer open en daarnaast kunnen op reguliere kantoren de kantoren weer bezet raken! Als alles weer stukje bij beetje normaal wordt, blijft het wel zaak om scherp te blijven op mogelijke nieuwe uitbraken et cetera! Omdat een gevaar in een klein hoekje zit, geven we je in deze blog enkele tips om jouw onderneming hierop voor te bereiden!

Anderhalve meter

De anderhalve meter zal aan het begin van de openstellingen nog erg belangrijk blijven. Niet iedereen kan tegelijk gevaccineerd worden en daarom is het goed om altijd op de hoede te blijven. Door voldoende afstand van elkaar te bewaren minimaliseer je de kans op ziekteoverdracht. Zorg er dan ook voor dat het kantoor ruim genoeg is ingericht om deze afstand te kunnen waarborgen. Deze afstand kan waarschijnlijk niet gewaarborgd worden als iedereen aanwezig is. Je kunt dit oplossen door bijvoorbeeld met werkroosters te werken! Zo kan iedere dag een deel van het personeel het pand betreden. Ga er hierbij vanuit dat één persoon ongeveer 2,25 vierkante meter inneemt. Je kunt dus de oppervlakte van je kantoorpand delen door 2,25 om te bepalen hoeveel mensen hierin op een veilige manier kunnen werken.

Gebruiksvoorwerpen

Op een kantoor wordt gewerkt, maar daarnaast ook gewoon geleefd! De medewerkers lunchen, drinken koffie en gebruiken het toilet ook in de kantoorruimte. Het is daarom belangrijk om de gezamenlijke ruimtes extra schoon te houden. Daarnaast is het aan te raden om alle medewerkers te vragen een eigen koffiebeker mee te nemen. Als iedereen een eigen koffiebeker meeneemt, raak je ook enkel je eigen koffiebeker aan! Door deze na de werkdag ook weer mee naar huis te nemen weet je ook zeker dat niemand per ongeluk jouw koffiebeker in de vaatwasmachine zet. Daarnaast kun je als onderneming voorzien in wegwerpproducten. Door gebruik te maken van wegwerpproducten zoals plastic bakjes voorkom je overdracht via aanraking van dezelfde gebruiksproducten.